Școală generală de la Săcel renovată

Ca urmare a inițiativei de organizare a clăcilor de către Consiliul Județean Harghita, școala generală, clasele I-VIII din Săcel a fost renovată în întregime. După spusele președintelui consiliului județean Borboly Csaba, în lipsa dialogului dintre conducerea școlii și reprezentanții primăriei din Săcel care a dus la izbucnirea unui conflict, a luat naștere inițiativa ca instituția consiliului județean, împreună cu administrația locală, părinții, firmele și persoanele civile să renoveze instituțiile de învățământ și astfel copiii să poată învăța în condiții normale. Consiliul Județean Harghita și-a asumat achiziționarea acelor materiale de construcții care nu pot fi asigurate de localnici, iar comunitatea a contribuit la aceste lucrări prin munca efectivă și materialul lemnos.

05

„Numeroase instituții de învățământ din județul nostru s-au aflat situații similare, iar consiliul județean nu ar fi putut din forțe proprii să renoveze toate aceste școli, însă prin cooperare am reușit soluționarea mai multor probleme. Renovarea școlii din Săcel este o mare bucurie, am rezolvat probleme care au apărut aici, tot aici fiind locul unde a luat naștere inițiativa de organizare a clăcilor în folosul copiilor noștri. Se demonstrează astfel faptul că atunci când în soluționarea problemelor nu căutăm țap ispășitor, ci încercăm să găsim soluții, rezultatul este peste așteptări, deoarece pornind de la problemele unei singure școli am reușit rezolvarea dificultăților mai multor școli”, a afirmat președintele consiliului județean.

Claca - Sacel1

La școala generală din Săcel au avut loc renovarea completă în interior, zugrăveli, s-a renovat tavanul, s-au înființat grupuri sanitare în interiorul clădirii, în locul sobelor de teracotă au fost achiziționate șeminee, au fost instalate corpuri de iluminat moderne, au fost schimbate ușile și ferestrele, s-a înlocuit pardoseala, respectiv s-a forat un puț pentru asigurarea necesarului de apă.

Claca - Sacel2

Despre locațiile unde s-au organizat astfel de clăci puteți afla mai multe pe pagina de web http://claca.judetulharghita.ro/. Tot aici veți găsi galerii foto cu lucrările executate până în momentul de față, respectiv pe harta interactivă puteți urmări care sunt localitățile care au beneficiat de sprijin prin intermediul organizării clăcilor.

Claca - Sacel3

Miercurea-Ciuc, 20 ianuarie 2014