Clăci organizate în zona Odorhei

În numeroase localități se organizează clăci, localnicii desfășoară diferite activității cooperând. În cursul zilei de 15 noiembrie 2014, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba s-a aflat în vizită în localitățile din zona Odorhei, unde au loc aceste activități.

Reabilitarea sediului pompierilor voluntari din Mugeni se realizează cu sprijinul financiar al consiliului județean, în valoare de 16 mii lei, lucrările se desfășoară prin intermediul clăcii organizate de localnici.

Kisgalambfalva_2014nov15

Clădirea aparținând bisericii reformate din localitatea Porumbenii Mici se află în curs de renovare, în cursul anului 2013 consiliul județean acordând suma de 6 mii lei pentru achiziționarea materialelor de construcții, pentru repararea acoperișului 9 mii lei, respectiv 25 mii lei pentru schimbarea țiglelor. În momentul de față se lucrează la structura acoperișului acestei clădiri.

La Dejuțiu se pregătesc lucrările la pereții bisericii reformate.

La Lutița, prin eforturi proprii s-a reușit construirea unui teren de minifotbal pentru copii.

Și la Secuieni se desfășoară activități de renovare a clădirii anexe a bisericii.

„Mă bucur de fiecare dată când aud că se renovează clădiri în localitățile din județ, când oamenii cooperează și astfel prin cooperare, prin intermediul clăcilor, putem vorbi de noi realizări. Îi felicit pe cei care demonstrează că nu așteaptă ajutor întotdeauna din afară, ci poate să demonstreze că este posibilă obținerea de rezultate cu propriile mâini”, afirmă președintele consiliului județean.

Miercurea-Ciuc, 16 noiembrie 2014