Tabără-clacă destinată tinerilor

La tabăra-clacă destinată tinerilor, denumită Păstrarea patrimoniului construit, organizată la Frumoasa s-a aflat în vizită vineri, 11 septembrie președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba. Consiliul județean sprijină pentru al patrulea an consecutiv organizarea acestei tabere. În acest an au participat 15 tineri și studenți, dintre aceștia patru venind din Ungaria.

IMG-20150911-031341

„Mă bucur să văd că prin munca voluntară a tinerilor se păstrează opere de valoare. Consider că acei tineri care la așa vârstă fragedă se înhamă la o muncă atât de serioasă și dificilă, respectă și iubesc istoria și astfel își păstrează rădăcinile, iar legătura cu regiunea, națiunea și religia va fi transmisă și generațiilor viitoare. Localitatea Frumoasa, județul și regiunea se îmbogățesc astfel cu o biserică-monument, iar aceasta împreună cu micul muzeu armenesc pot reprezenta o atracție care va aduce mulți vizitatori în zonă”, a afirmat Borboly Csaba.

Biserica armenească catolică de la Frumoasa, Fundația „Sfânta Treime” a comunității armenești de limbă maghiară din zona Ciucului și Asociația maghiarilor armeni din Transilvania continuă și în acest an lucrările de restaurare a bisericii catolice armenești, veche de 250 de ani. Aceste lucrări sunt sprijinite de arhitectul Bogos Ernő și restauratorul Kiss Loránd. Pe lângă îndepărtarea picturilor în ulei care s-au aplicat pe pereții bisericii în mod necorespunzător, scopul principal al taberei este familiarizarea tinerilor cu semenii și cu istoria, și astfel întărirea spiritului identitar.